Забезпечення збалансованого раціону якісного харчування дітей дошкільного віку. Як врахувати, які продукти замовляти та які страви готувати задля забезпечення розвитку молодого організму? Ведення облікової документації щодо забезпечення раціонального харчування дітей у ЗДО. Дотримання вимог у побудові розпорядку дня та організації культури харчування. Формування культури здорового харчування.

Обсяг навчального часу: 10 годин / 0.33 ECTS
Програмні результати навчання:

Розвиток здатності до організації харчування в закладі освіти відповідно до норм та порядку, розуміння збалансованого раціону якісного харчування дітей дошкільного віку, особливості готування страв, ведення облікової документації.

Модуль адресовано медичним сестрам, вихователям ЗДО, вчителям початкових класів. У модулі послідовно викладені психологічні прийоми, що допоможуть налагодити контакт із дитиною у медичному кабінеті. Описано як організувати роботу з дітьми для подолання страху перед медичним кабінетом, наведені приклади вправ із рухливими іграми для подолання напруження, арт-терапевтична методика малювання страху, метод ігрової терапії з дітьми для подолання страху перед уколами, казкотерапія з прикладами казок для подолання страху уколів та відвідування стоматолога. Надано 8 парад, що Ви можете надати батькам.

 

Обсяг навчального часу: 10 годин / 0.33 ECTS
Програмні результати навчання:

Розвиток здатності до здійснення профілактично-просвітницької роботи з учасниками освітнього процесу щодо безпеки життєдіяльності, санітарії та гігієни; використання стратегій роботи з дітьми, що сприяють розвитку їхньої позитивної самооцінки і подоланню тривожності.